Sleva! BIO Matcha čaj 30 g Zobrazit větší

BIO Matcha čaj 30 g

353

Nový produkt

Matcha čaj je jemně mletý, zelený čaj, který se používá po dlouhou dobu v japonském čajovém obřadu Chanoyu. Obsahuje velké množství prospěšných látek, mnohonásobně více nežli v klasickém zeleném čaji.

  • Jemně mletý, zelený čaj.
  • Premium kvalita.
  • Pravý Matcha čaj pěstovaný v prefektuře Aichi a to tradičním způsobem!
  • Samozřejmostí je BIO kvalita.
  • Země původu: Japonsko

Více informací

404 Kč s DPH

-10%

449 Kč s DPH

Více informací

BIO Matcha čaj je jemně mletý, zelený čaj, který se používá po dlouhou dobu v japonském čajovém obřadu Chanoyu. Znalci ocení jeho plnou, rozmanitou a příjemnou sladkou chuť.

Vyzkoušejte skutečný Matcha čaj z prefektury Aichi v Japonsku, vyrobený tradičními způsoby, kdy se sklizený čaj spaří, šuší a následně mele v mlýnských kamenech na velmi jemnMatcha čaj - pravý japonský čajý prášek.

Čaj Matcha se pěstuje v souladu s BIO pravidly, které jsou velmi nákladné na sklizeň a zpracování, ale výsledkem je čaj velmi vysoké kvality, a proto se Matcha čaj stává velmi cenným produktem.

Matcha čaj obsahuje mnoho prospěšnýck látek Theofylin, L-Theanin, antioxidanty, polyfenoly, vitamíny - vitamín A, B1 a B2, vitamín C a E, minerály - draslík, železo, vápník, sodík a zinek.

Složení: 100% Matcha čaj

Příprava: Nasypejte 1 čajovou lžičku = 2 g Matcha prášku na šálek čaje, zalijte cca 70 ml 70°- 80°C teplou vodou a vytvořte pěnu rychlými krouživými pohyby například bambusovou metličkou nebo protřepejte v šejkru.

Matcha čaj si rovněž můžete připravit jako studený nápoj a to tak, že nasypete 1 čajovou lžičku = 2 g Matcha čaje do 0,2 - 0,5 dcl sklenice, zalijete studenou vodou. Pěnu vytvoříte rychlými krouživými pohyby bambusovou metličkou nebo protřepáním v šejkru.

Správnou přípravou Matcha čaje získáte čaj, který je až 10x silnější, než klasický zelený čaj.


Způsob zpracování:
Čtyři týdny před každoroční sklizní jsou čajové plantáže zastíněny plachtami, takže se eliminuje až 90 % přirozeného světla. Čajové plantáže kompenzují ztrátu světla zvýšením obsahu chlorofylu v listech. Pouze nejlepší ručně sbírané čajové listy se pak spaří, usuší a nařežou, aby se odstranily žilky a stonky. Usušené listy se pak skladují v mrazicím boxu, aby se po celý rok zajistila stálá kvalita. Takto zpracovaný čaj se nazývá tencha. Čajové listy se namelou na žulových mlecích kamenech, přičemž na jednom mlecím kameni se získá jedna unce matchy za hodinu. Každý krok výrobního procesu je pečlivě monitorován a dokumentován. Provádějí se také interní laboratorní kontroly, aby se zajistilo, že konečný produkt před expedicí splňuje přísné normy.

Náčiní pro přípravu:
Bambusová lžička k nabírání čaje – čašaku
Bambusová metlička ke šlehání – časen
Miska na přípravu – čavan
Bambusová naběračka na vodu – hišaku
Bílá látka určená k vytírání čawanu – čakin
Hustý čaj podávaný při čajovém obřadu – koiča
Řídký čaj podávaný při čajovém obřadu – usuča
Dóza na práškový čaj používaná při přípravě usuča – nacume
Dóza na práškový čaj používaná při přípravě koiča – čaire
Nádoba na použitou vodu – kensui

Zdroj: Wikipedie.org

Recenze a hodnocení

Napsat hodnocení

BIO Matcha čaj 30 g

BIO Matcha čaj 30 g

Matcha čaj je jemně mletý, zelený čaj, který se používá po dlouhou dobu v japonském čajovém obřadu Chanoyu. Obsahuje velké množství prospěšných látek, mnohonásobně více nežli v klasickém zeleném čaji.

  • Jemně mletý, zelený čaj.
  • Premium kvalita.
  • Pravý Matcha čaj pěstovaný v prefektuře Aichi a to tradičním způsobem!
  • Samozřejmostí je BIO kvalita.
  • Země původu: Japonsko

Související produkty

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také: