MycoMedica Agaricus 500 mg 90 kapslí
    • MycoMedica Agaricus 500 mg 90 kapslí
    • MycoMedica Agaricus 500 mg 90 kapslí

    Agaricus 500 mg 90 kapslí

    672 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Agaricus (žampión mandlový) tradiční národy ho nazývají houbou od Boha. Obsahuje optimální množství polysacharidů, glutamanových komplexů, kempesterinů a dalších bioaktivních látek.
    • Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Agaricu v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky: min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %).

    Množství:

    Obsah: 90 kapslí

    • Agaricus (žampión mandlový) tradiční národy ho nazývají houbou od Boha. Obsahuje optimální množství polysacharidů, glutamanových komplexů, kempesterinů a dalších bioaktivních látek.
    • Díky zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z Agaricu v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky: min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %).

     

    Agaricus (žampión mandlový, Agaricus blazei Murill, Agaricus brasiliensis) byl pro „západní“ společnost nalezen v Piedele, což je malá vesnice v horách regionu Sao Paulo v Brazílii. Tamní obyvatelé byli překvapivě dlouhověcí a i ve vysokém věku zdraví. Tito lidé totiž velmi často jedli Agaricus − „houbu od Boha“. O Agaricus a souvislosti mezi stavem domorodců a její konzumací se začal více zajímat v 60. letech Dr. Furumoto, který Agaricus odeslal na zkoumání do Japonska.

    Z pohledu čínské medicíny:

    posiluje Qi celého organismu
    posiluje obrannou Qi
    transformuje Tan (hlen)
    vypuzuje červy
    Tradiční čínská medicína a léčivé houby

    TCM charakteristika

    teplota – teplá
    chuť – sladká, lehce pálivá
    tropismus – slezina, žaludek, střeva


    *Proč je 30 % polysacharidů u našich hub optimální koncentrace?

    Houbové polysacharidy jsou hlavními účinnými látkami hub. Ale ne jedinými!!! Důležité jsou i triterpenoidy, ergosteroly, esenciální fosfolipidy, minerály, vitamíny, enzymy atd. Pro produkty MycoMedica používáme vysoce kvalitní a čisté houbové extrakty s 30 % polysacharidů. Pouze u houby Coriolus je koncentrace 40 % a houbu Reishi a Cordyceps nabízíme ve dvou variantách - s 30 % a 50 % polysacharidů. 30% koncentrace je podle naší letité zkušenosti optimální. Vycházíme nejen z našich zkušeností, ale i ze zkušeností německých kolegů, kteří s houbami pracují více než 40 let. Za tu dobu testovali užívání nejen houbové biomasy, ale i extraktů s vyššími i nižšími koncentracemi. Co se stane, bude-li koncentrace nižší tj. 10-20 %? Účinek produktu bude slabší. Co se stane, bude-li koncentrace vyšší tj. 40, 50, 60 a více %? Zvýší se podíl polysacharidů v extraktu, ale bohužel na úkor ostatních účinných látek, které jsou rovněž důležité. Tím se změní celkový účinek extraktu oproti surové houbě, takže extrakt už nebude mít ten samý komplexní účinek. A to v těchto případech nechceme. Existují však případy, které vyžadují razantnější impuls pro tělo - akutní stavy, psychické či fyzické vyčerpání, případy, kdy je nutné šokově posílit přirozenou obranyschopnost. Proto nově nabízíme i Reishi a Cordyceps s garantovaným obsahem min. 50 % polysacharidů a 20 % β-1,3/1,6 D-glukanů. MycoMedica je jediný výrobce v EU, který takto razantní kombinaci nabízí. A s takovou mírou čistých β-1,3/1,6 D-glukanů. V některých případech je samozřejmě možné obě varianty (30 % a 50 %) kombinovat. Ale u většiny případů doporučujeme užívat Reishi/Cordyceps s 30% koncentrací polysacharidů.

     

    Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

    Žampion mandlový (Agaricus, Agaricus blazei Murill)

    Přirozená obranyschopnost - imunitní systém

    Nyní je Agaricus rozšířenou a populární houbou nejen v kulinářství. Obsahuje velké množství bioaktivních látek jako vitamíny, minerální látky, ale hlavně polysacharidy – beta glukany, Krestin, glukomanany, ergosteloly, pyroglutamát sodný aj. Z něj vyráběné preparáty jsou často užívány i v klinických studiích. Důležitá je i koncentrace polysacharidů v extraktu.  

    Agaricus blazei Murill podporuje přirozenou obranyschopnost organismu a reguluje imunitní systém. Vědci, kteří porovnávali aktivitu molekul houbových polysacharidů, zjistili, že molekuly Agaricu jsou ze všech hub nejaktivnější, co se týče vlivu na imunitní systém. Proto doporučujeme kontinuálně užívat Agaricus maximálně 1-2 měsíce, aby neodšlo k "únavě" imunitního systému.

     


    Obsah balení: 90 kapslí á 500 mg extraktu - v želatinových či rostlinných kapslích (rostlinné jsou vhodné i pro vegany)

    Hmotnost obsahu netto: 55,8 g

    Složení v 1 kapsli:

    Agaricus - žampion mandlový, Agaricus blazei Murill, 100% čistý extrakt - 500 mg

    Energetická hodnota: 1328 kJ / 315 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasycené mastmé kyseliny 0,1 g, Sacharidy 53,4 g, z toho cukry 11,8 g, Vláknina 22,0 g, Bílkoviny 14,0 g, Sůl <0,1 g 

    Doporučené dávkování:

    • zvýšená dávka: 3 – 10 kapslí denně (je vhodné poradit se s lékařem či praktikem čínské medicíny)
    • běžná dávka: 1 – 2 kapsle denně 
    • doporučujeme užívat vždy 5 dní v týdnu a 2 dny vynechat
    • kapsle užívejte na lačno (min. 30 minut před jídlem či 60 minut po jídle), zapíjejte vodu nebo slabým zeleným čajem
    • při užívání vitálních hub doporučujeme zvýšit příjem vitamínu C, který zvyšuje vstřebatelnost účinných látek. Například ve formě přírodního vitamínu C Aceroly.
    • Agaricus užívejte kontinuálně maximálně 1-2 měsíce. Dodržujte pravidlo 5/2 - viz výše. 
    • 1 kapsle obsahuje 0,5 g houbového extraktu

     



    Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Výrobek není určen k používání jako náhrada pestré stravy a nenahrazuje význam různorodé a vyvážené stravy a zdravého životního stylu pro lidský organismus. Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Nejedná se o lék a nelze jej za předepsané léky zaměňovat. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Neskladovat na přímém slunci. Není určeno pro děti do 3 let věku a osoby, těhotné a kojící a osoby, které jsou citlivé na některou z obsažených látek v přípravku. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu.
    Výrobce: TCM POINT s.r.o., Masarykovo nám. 18, 549 54 Police nad Metují
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    MycoMedica
    005V

    Další odkazy:

    Nové

    Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

    arrow_back
    arrow_forward
    MycoMedica Agaricus 500 mg 90 kapslí

    Agaricus 500 mg 90 kapslí

    672 Kč
    S DPH