Hrudky kokosové v mléčné čokoládě 250 g
    • Hrudky kokosové v mléčné čokoládě 250 g

    Hrudky kokosové v mléčné čokoládě 250 g

    129 Kč
    S DPH
    Připravujeme naskladnění
    • Jste milovníci kokosu a čokolády? Vyzkoušejte naše kokosové hrudky v mléčné čokoládě.
    • Vzali jsme chrst kokosu a zalili mléčnou čokoládou a výsledek je prostě super!
    Množství:

    Hmotnost: 250 gTak takto vypadá kokosový ořech...

    • Jste milovníci kokosu a čokolády? Vyzkoušejte naše kokosové hrudky v mléčné čokoládě.
    • Vzali jsme chrst kokosu a zalili mléčnou čokoládou a výsledek je prostě super!

     


    Vynikající ovoce nezaměnitelné, božské, sladké chuti, bez kterého si neumíme představit klasické vánoční cukroví. Ano, řeč je o kokosu. I když ho běžně nazýváme ořechem, z botanického hlediska je to skutečně ovoce, které roste na kokosové palmě. Plody umí uhasit žízeň a zahnat hlad.

    Zázračné palmy
    I když kokosovému ořechu trvá 12 měsíců, než dozraje, zdravá palma plodí i 12x za rok, a to rozhodně není málo. Jde o zcela mimořádný strom, dá se z něj zužitkovat prakticky vše, od kořenů přes kmen, až po listy a samozřejmě plody. Roste na březích řek nebo v blízkosti moře v zemích Asie, Střední a Jižní Ameriky, ale i v Africe nebo Tichomoří. Kdo chce znát přesný název, měl by vědět, že strom se nazývá Kokosovník ořechoplodý. Výborně se mu daří i na Zanzibaru.

    Pro tuto palmu je typický zahnutý tvar kmene. Je tak odolná, že ji nevyvrátí ani silný, pustošivý vítr. Plody se pohupují až nahoře v korunách a pro miliony lidí v tropické a subtropické oblasti na celém světě stále zůstávají nenahraditelnou součástí jídelníčku i běžného života.

    Rozdělat ořech, to je tedy oříšek!
    Samotné semeno, které konzumujeme, je ukryto v tvrdé, hnědé skořápce s delšími lýkovými vlákny. Kromě lahodné, bílé dužiny je uvnitř i kokosová voda, často nesprávně označovaná jako kokosové mléko. Rozlousknout skořápku vyžaduje často sílu a důvtip, ale je to jen otázkou cviku a když se to naučíme, jde to pak už snadno.

    Proč jíst kokos?
    Kokosový ořech mívá na délku okolo 20 – 25 centimetrů. Bílá dužina je velice výživná a bohatá na tuky, které tvoří téměř tři čtvrtiny objemu. Sacharidy se postarají o to, abychom načerpali rychle energii.

    Našemu zdraví však prospěje zejména vitamíny, a to B1, B2, B3, B6, vitamín C a E.
    Z minerálů je bohatě zastoupeno železo, hořčík, vápník, draslík, fosfor, křemík a sodík.
    K cenným přírodním látkám patří i vláknina, bílkoviny a proteiny.
    Sušená dužina v podobě kokosové moučky se hodí k dozdobení moučníků a vánočního cukroví. K vynikajícím dobrotám, které můžeme uždibovat, patří i sušené kokosové plátky nebo nejrůznější chipsy a jerky.

    Kokosový ořech je základní surovinou pro výrobu kokosového mléka a smetany, kokosové mouky a cukru nebo kokosového oleje.

    Co je dobré o kokosu ještě vědět
    Pikantní je, že nejde o ořech jako takový, ale vlastně o největší semeno vůbec. V oblastech, kde palmy rostou, ho místní lidé znají i pod názvem Faraonův ořech. Podle badatelů se první zmínky o kokosovém ořechu objevují v souvislosti s Indií, a to už v době 1 000 let před naším letopočtem. Zatím tu o něm zazněly jen samé superlativy. Bohužel, kokosový ořech při pádu ze stromu dokáže vážně zranit nebo dokonce i zabít. V některých zemích se i z tohoto důvodu do jejich sklizně zapojují speciálně vycvičené opice.


    Složení: mléčná čokoláda 75% (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, sušená syrovátka, laktóza, sojóvý lecitin, přírodní vanilkové aroma), sušený kokos 25%.

    Výživové hodnoty na 100g: Energie 2375kj / 568kcal, tuky: 37,9 g z toho nasycené mastné kyseliny: 28 g, sacharidy: 54,2 g z toho cukry: 49,8 g, bílkoviny: 5,1 g, sůl: 0,13 g

    Minimální trvanlivost: 6-8 měsíců
    Země původu: Holandsko



    Uchovávejte při teplotě do 25°C. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR5464

    Další odkazy:

    Nové
    Hrudky kokosové v mléčné čokoládě 250 g

    Hrudky kokosové v mléčné čokoládě 250 g

    129 Kč
    S DPH