Mandle v karobu 250 g
    • Mandle v karobu 250 g
    • Mandle v karobu 250 g

    Mandle v karobu 250 g

    123 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Jádra mandlí jsme obalili do exotické karobové polevy!
    • Nevíte, co je vlastně karob? Karob, známý také jako svatojánský chléb, ocení všichni, kteří nemohou kakao. Karob je navíc méně tučný a obsahuje významné množsví vlákniny, stopových prvků a vitamínů.
    Množství:

    Hmotnost: 250 gKarob je skvělá náhrada za kakao!

    • Jádra mandlí jsme obalili do exotické karobové polevy!
    • Nevíte, co je vlastně karob? Karob, známý také jako svatojánský chléb, ocení všichni, kteří nemohou kakao. Karob je navíc méně tučný a obsahuje významné množsví vlákniny, stopových prvků a vitamínů.
    • Nenechte se ale mýlit! Karob je chuťově vynikající! Proto ho milují i ti, kteří zároveň mohou i normální čokoládu, která kakao obsahuje. A mandle si navíc s karobem výborně rozumí. Přesvědčte se na vlastní chuťové buňky!

     


    Vše o karobu
    Karobová poleva nahradí perfektně kakakový prášek
    Pokud vám kakaový prášek, z něhož se vyrábí čokoláda, z jakéhokoliv důvodu nepřirostl k srdci, nezoufejte. Existuje velice důstojná a chutná náhražka, které se říká karob. Možná ji znáte pod názvem svatojánský chléb – to proto, že si na něm údajně pochutnával svatý Jan Křtitel.

    Karob se nejčastěji používá místo kakaa při přípravě zákusků a moučníků. Vyznavači sladkých svačinek si ale zamilovali i sušené ovoce nebo oříšky, obalené ve vynikající čokoládě z karobu.

    Odkud se karob vzal?
    Jde o plody rozložitého, stálezeleného stromu, který se jmenuje rohovník obecný. Na vlastní oči ho můžete vidět v oblasti Středomoří, ale také v Mexiku nebo v západní části Spojených států. A právě jeho plody se nazývají karob. Respektive jde o zrna, uložená v lusku, který je dlouhý až 30 centimetrů. Lusky jsou nejprve zelené, ale postupně na stromě usychají a hnědnou, a teprve potom se sklízejí.

    Neobsahuje žádné psychoaktivní látky, jako je třeba kofein nebo theobromin. Je vynikající alternativou pro lidi, kteří trpí alergií na lepek, sóju nebo laktózu.

    K jeho plusům patří vysoký obsah zdraví prospěšné vlákniny, vitamínů, stopových prvků a minerálů. Dobroty s karobem jsou sladké, a to díky glukóze a fruktóze, takže nejen že tento prášek nahradí klasické kakao, ale pamlsky už není nutné doslazovat. Oproti klasické čokoládě přitom karob obsahuje méně tuku, což může spousta lidí považovat za další velkou výhodu.

    Kromě karobové mouky či karobového prášku, který supluje kakao, se v potravinářském průmyslu používá i takzvaná karobová guma. Ta funguje především jako zahušťovadlo, emulgátor nebo stabilizátor a nese výrobní označení E410.

    Zajímavosti:
    Díky karobu přežil krušné časy v poušti svatý Jan Křtitel. Proto tyto plody nesou název svatojánský chléb.

    Specialistou na pěstování a zpracování karobu se stal Kypr.

    A perlička na závěr:
    víte, jak vzniklo slovo karát, které slouží k označení ryzosti šperků? Semena karobu mají prakticky naprosto shodnou hmotnost, a proto se kdysi používala k vážení. Z arabského názvu pro karobové semeno tak vzniklo označení pro váhovou jednotku.
    Nejčastěji se tato miniaturní závažíčka používala k vážení drahých kamenů a drahých kovů, a tak se ze slova karob zrodilo postupem času slovo karát, které v našem slovníku zůstalo dodnes.


    Složení: mandle 33%, karobová poleva 67% (cukr, rostlinný tuk (palmový), syrovátka (mléko), pudr ze svatojánského chleba 6%, rýžová mouka, emulgátor: slunečnicový lecitin), leštidla: arabská guma, šelak.

    Výživové hodnoty na 100g: Energie 2349kj / 565kcal, tuky: 38,3 g z toho nasycené mastné kyseliny: 13,9 g sacharidy: 43,7 g z toho cukry: 40,2 g, bílkoviny: 9,2 g, sůl: 0,25 g

    Minimální trvanlivost: 6-8 měsíců

    Země původu suroviny: Velká Británie



    Uchovávejte při teplotě do 25°C a spotřebujte brzy po otevření. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR6034

    Další odkazy:

    Nové

    Mohlo by se vám hodit

    Mandle v karobu 250 g

    Mandle v karobu 250 g

    123 Kč
    S DPH