Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě 250 g
    • Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě 250 g

    Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě 250 g

    117 Kč
    S DPH
    Ihned k odeslání
    • Jedny z nejoblíbenějších mandlí v mléčné čokoládě!
    • Jádra mandlí jsou obalená do holandské mléčné čokolády a jemně posypána mrazem sušeným práškem z malin! Neobsahují žádné barvivo a jejich barva je čistě přírodní! A chuťově jsou naprosto dokonalé...
    Množství:

    Hmotnost: 250 g

    • Jedny z nejoblíbenějších mandlí v mléčné čokoládě!
    • Jádra mandlí jsou obalená do holandské mléčné čokolády a jemně posypána mrazem sušeným práškem z malin! Neobsahují žádné barvivo a jejich barva je čistě přírodní! A chuťově jsou naprosto dokonalé...

     


    Vše o mandlích:
    Výborné, křupavé mandle můžete chroupat jen tak, kdykoli dostanete chuť, nebo si z nich připravit řadu vynikajících dobrot. Jakmile se do nich pustíte, je velice těžké přestat! Ale nebojte, nejste v tom sami.

    Podle historiků si na nich pochutnávali už lidé v pravěku, přesněji řečeno v době bronzové. Dnes je nejčastěji jíme celé, drcené nebo mleté a dají se z nich vykouzlit fantastické moučníky nebo vynikající likér.

    Jak vypadá mandloň?
    Rozhodně nečekejte mohutný, obrovský strom. Jde spíše o rozložitý, hustý keř, který na jaře nádherně kvete a nejčastěji nás okouzlí bílou, světle růžovou až načervenalou barvou. Mandloň si potrpí na teplo, nesnáší velké vlhko, zrovna tak ji decimují zimní mrazy. Není divu, protože pochází ze severní Afriky a Asie.
    U nás ji najdete v některých místech jižní Moravy. Na jejich export do světa se specializuje Kalifornie: 80 % lahodných mandlí pochází právě odsud. K dalším zemím, které tyto ořechy pěstují a vyvážejí jinam, patří Austrálie, Chile nebo Španělsko.

    Prosím, nabídněte si Mandle!
    Jak bývá pro ořechy typické, jejich velkou část tvoří zdraví prospěšné tuky, v případě mandlí je to zhruba polovina jejich hmotnosti. Současně je lze považovat za vynikající zásobárnu živin.

    Z minerálů jmenujme vápník, hořčík, selen, zinek, měď, fosfor, fluor, jód nebo mangan či draslík. Vitamíny řady B, C, E a kyselina listová jsou pro náš metabolismus rovněž nepostradatelné. Zastoupeny jsou samozřejmě i sacharidy, bílkoviny, vláknina a další cenné přírodní látky. Mandle neobsahují lepek, takže jsou vynikající alternativou pro každého, kdo drží bezlepkovou dietu nebo má s trávením lepku potíže.

    Je libo sladké, slané, nebo rozmixované ve smoothies?
    Pochutnat si můžete na mandlích solených, máčených v čokoládě, obalených v jogurtu, skořici nebo vylepšené dalšími příchutěmi. Objevíte je často ve směsích ořechů, přidávají se do müsli, ale i ovocných salátů. Výborně se kombinují s dalšími přísadami při výrobě smoothies.

    Každopádně jsou zcela nepostradatelné při přípravě vánočních pečených a studených moučníků. Jako jednu z ingrediencí je najdete i v řadě receptů, zejména těch, které se specializují na orientální kuchyni.

    Pel-mel o mandlích
    Kdo chce, aby oříšky byly lépe stravitelné, měl by je spařit horkou vodou a oloupat, což je mimochodem podstata blanšírování. Když necháte mandle namočené přes noc ve vodě, podpoříte tvorbu zdravých, užitečných enzymů.
    Zhruba jednu třetinu všech mandlí, které se celoročně spotřebují, snědí obyvatelé Evropské unie. Před nimi se drží už jen Spojené státy.


    Složení: mléčná čokoláda 67% [cukr, sušené plnotučné mléko, kakaová hmota, kakaové máslo, sušená syrovátka (mléko), emulgátory: sójový lecitin, přírodní vanilkové aroma], jádra mandlí 29,40%, malinový prášek 2%, kakaové máslo, rostlinný olej palmový.

    Výživové hodnoty na 100g: Energie 2235kj / 536kcal, tuky: 34,7 g z toho nasycené mastné kyseliny: 12,6 g, sacharidy: 42,4 g z toho cukry: 40,6 g, bílkoviny: 5,7 g, sůl: 0,19 g

    Minimální trvanlivost: 6-8 měsíců

    Země původu suroviny: Holandsko



    Uchovávejte při teplotě do 25°C a spotřebujte brzy po otevření. Neskladujte na přímém slunci. Minimální trvanlivost je vyznačena na obalu.
    Výrobce: Ořechy a sušené plody s.r.o., Čakovec 33, Čakov, 373 84 Česká republika
    Prodejce: DUMBYLINEK.CZ, KLASIK ČR spol. s r. o., Ostrava, IČ: 26875896

    Ochutnej ořech
    OR5341

    Další odkazy:

    Nové

    Mohlo by se vám hodit

    Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě 250 g

    Mandle MALINOVÉ v mléčné čokoládě 250 g

    117 Kč
    S DPH